Saturday, 15 March 2014

Samsung Galaxy S5 - a threat to Iphone 5S

In smartphone os wars, normal consumers and gadget enthusiasts often pair up android and ios as rivals. However, when it comes to smartphone branding wars, it is always Samsung Galaxy series vs Apple Iphone series. With both smartphones excelling in everything they're made to do, the smartphones which gives the best first impression will be a deciding factor for a normal consumer.

Galaxy S5 definitely wins the 'best first impression' award.

The official introduction video of Samsung Galaxy S5 is just beautiful, well-designed and looks professional. From the first second until the last, it clearly points out every feature it states. The innovation put into the flagship smartphone stands the Galaxy S5 out from other competitors, most known innovation is the heart pressure scanner. You have to see the official introduction video if you haven't done so.


Letting go of the past, improving yourself, moving on

It has been two years since I left UTM, three years since I started college life, and four years since I took SPM. After I left UTM I am not a very jolly person. I am very depressed to leave a public university, leaving my friends and achievements behind. The worst thing is I chose to study at MMU, an expensive private university, with expensive living expense. My parents suggested this but we never examined how much the fees are, and I was clueless at the moment due to depression. Since MARA suspended my tuition fee loan , father paid all the money, borrowing money from my sister. I am sad and very unproud of myself. If I talked to the deans of UTM, didn't care that much about not-so-bad CGPA at UTM, I could've continued IT program at UTM. Maybe if I made the right decision, I might have not feeling depressed and actually want to continue studying. But all is past.

Everyone moves one.

While I'm stuck in nowherestate, my friends move on. They participated in various activities, making themselves and their parents proud. They study overseas, doing this and that, posting happy statuses on facebook etc etc.

I'm jealous.
I want to be jolly again.

I'm sad.
They move on, continuing their lives, leaving whatever in the past behind.

I'm happy.
They move on. My friends move on.
At least they're not me. I am not a person that everyone remembers, but I'm happy to know them, to watch them grow, to know they didn't stumble in life like me.

I currently still am in a stumbled state. I will stand up. It's hard, but I won't give in to depression. I will study, but not for the same reason I studied for like 11 years, for SPM, because parents say so. No. Just to get a job. Have some money. Help people when I can. Participate in IT development. Whatever I can do.

I will do what I can to be a 'pendakwah', because that is the purpose I'm here.

Sunday, 10 November 2013

Tempat mengadu

Hm, bila ada masalah, blog ni lah yang menjadi tempat meluahkan perasaan. Haha, sedih sedih

Tuesday, 26 February 2013

Should you upgrade to Windows 8? Pros and Cons.

Since Windows 8 has been released by Microsoft last year, many people are arguing whether they should upgrade from Windows 7 to Windows 8, since Windows 8 doesn't offer much upgrade from its last version. In this blog, I will list all the pros and cons of Windows 8 compared to Windows 7 based on my opinions, in a simple way, and I'll sum the conclusion whether you should upgrade to Windows 8 or not.

PROS

-Super fast booting time
Windows 8 offers super duper fast booting time compared to Windows 7. Yes, I've installed so many software and games, and it still boots fast. 

-Perfect environment to develop software and apps
Windows 8 environment allows you to build and test apps for Windows Phone / RT on the spot. This is, of course, useful for developers only. Normal consumers who use their PCs or laptops to play games or write office documents won't benefit from this.

-Faster performance (games)
I noticed a significant change in game performance the first time I played Dota 2 after I installed Windows 8. It runs smoother on the same setting. No, it's not a feeling. I can notice the movements of my characters are much smoother and less spiky. For a gamer like me, it's a 'hell yeah'!

Meepwning

-Faster search result
If you type anything on the search bar, assuming you can find it //sigh// , the result will pop faster than you reading this. Definitely helps when you just can't find that important file you desperately need to hand it to your boss, or to transfer it into usb, etc.



CONS

-Minimalistic border and taskbar
It makes the UI looks dull as hell. No more aero and transparent border is unacceptable Though it is one of the reason Windows 8 has fast startup. Plus why the sharp edge? We need a curvy edge. Even iphone don't have edges that sharp. lol

See?
-You can install apps!
One of the many useless features in Windows 8 is that you can install apps from windows store! Yay! Which is useless since all the apps you need for the PC is usually downloaded through the browser like we usually do in Windows 7. 
Yay apps!...nope
-Hard-to-navigate start menu!
The start menu is good. But worse when compared to Windows 7's. It doesn't serve its usual purpose anymore. I often just type in what i need in the search bar rather than finding it in the start menu, cause it is kinda... umm....troublesome...? Normal consumer won't like this confusing change.

-Where can I set up ad-hoc?
You just can't create ad-hoc connection like you used to in Windows 7 wtf. Of course, you can, if you google how to. But that's quite thumbsdown from me.

Can't find it here


CONCLUSION

It is definitely not worth your cash to upgrade to Windows 8. There's too little changes compared to Windows 7. I recommend you stick with Windows 7 for now and wait until Windows Blue comes out. Yes, there's already another OS in development and it is supposed to be an upgrade version of Windows 8. It's like a big patch! And will cost no dollar for anyone who already has Windows 8. 

Thanks for reading! Hope it helps!

Link to article regarding Windows Blue: http://www.zdnet.com/microsofts-next-windows-blue-test-build-said-to-be-a-public-preview-7000011728/

Monday, 25 February 2013

Aku sudah buncit

Lama sudah tak update blog ni. Semua gara-gara tekanan selepas keluar dari UTM. Selama hidup aku ni, kejatuhan ini lah yang paling besar aku tempuhi. Aku dah rasa perit hidup. Macam-macam jadi lepas aku keluar UTM, namun, bersyukur la jugak sebab tak melibatkan kematian ke ape ke, huhu, cuma melibatkan keruntuhan keyakinan diri yang kerdil ini.

Gambar time tengah update blog ni


Aku selalu murung. Entah roommate aku kat MMU perasan ke tidak, aku selalu cuba untuk bersendirian dalam bilik, main game sorang2, makan sorg2, tk pergi bilik sebelah cari member ke ape ke. Aku taknak diorang tahu yang aku tengah 'jatuh'. Aku nak merehatkan minda. Lama juga aku murung ni. Nak dekat setahun. Main dota je keje. Study dah tak ingat sebab tension je memanjang.

Result sem 1. Ajaib jugak la


Aku belajar lebih kurang 12 tahun dalam aliran sains, pastu masuk course engineering, last2 drop amek programming. Sape x kecewa. Ayah aku la yang paling kecewa. Harapan untuk anak bongsunya jadi doktor, tak tercapai langsung. Kalau aku jadi dia pun aku sedih tau. Kadang2 aku bermimpi juga... aku drop programming, ayah aku tanggung fee hantar aku study medic kat uni al-azhar. Kadang2 aku tertanya...mimpi itu....boleh jadi kenyataan kah? Namun aku tak cakap apa2 pasal tu dengan ayah, aku teruskan je la dengan programming ni.

Due2 hodoh


Maaf la kalau ayat berterabur. Saya tak merancang penulisan ni. Main tulis je ape yang ade dalam kepala. Hee.

Dah 2013 dah. 2012 dibazirkan begitu je. Sekarang tengah cuti sem. Tak lama lagi aku akan pergi UTM, melawat membe2 sekalian. Lepas tu masuk MMU balik. Dah masuk MMU, aku nak mintak maaf kat rumet kalau dah susahkan dorg ke, buat dorg rase x hepi ke dok ngan aku, selame ni. Tak nak murung2 dah. HUMPH GRR.

Lagi satu, jeles jugak tengok membe ramai2 g oversea. Waaa jeles gile. Nape la aku x apply oversea dulu. Aiyoo. Mungkin sebab aku xde ahli keluarga yang pernah g oversea kot. Takde sape nak menceritakan betapa seronoknya pergi oversea, so tak terlahir niat di hati nak pergi oversea. UUU.

Paling jauh aku pernah pergi pun hanyalah bali cerap di utm. lol

Pastu perut dah buncit. Damnnn nooooo. Tak terlintas di fikiran aku jadi boroi. Padahal keding je dulu. Damnnnnnnnnn.

Apa-apapun, aku nak berubah sedikit demi sedikit. Menjadi rusya yang ideal, seperti yang diidamkan oleh parents selama ni. Aku nak buat lagi ramai kawan (kena belajar bersosial sikit la), nak bawak kereta jumpa farahin, nak kerje ngan windows, dan macam2 lagi. InsyaAllah. Sampai di sini sahaja la penulisan kali ni. Berjumpa lagi di kemudian hari ye readers. Bye bye. Assalamualaikummm

Friday, 18 November 2011

Lappy Baru, P1, UTM


Wah da bersawang blog aku nih. Lame betul x bukak n x update. Sepanjang perpisahan antara ak n blog aku ni, bnyak bende dah terjadi. Contohnyaaaaa….jeng jeng jeng. Ak da ad laptop baru~ Asus N43SL, Multimedia Series tuu 8GB RAM, intel core i5.Ni ak ngah tulis blog pkai laptop baru la ni.hhahahhaahaah

Mr Affendi yg cadangkan n belikan kat aku. Aku pon puas hati la bub laptop ni dah la laju, pastu x lagging la lau pkai photoshop nan after effect. Ak dah ade laptop ni ape ag, masok game la! Hahahaha. First game ak install Spiderman Shattered Dimesions. Pergh! Style,grafik lawa….Gameplay smart. Tp slack senang sngat….Game ni zikri pon tumpang men skali
Pastu ak pomen2 la install software cam fotoshop, after efek, idm… Tapi ade skali tu ak pomen2 BAM! X leh start! Huhuuhu…pastu ak restore balik. Naseb bek boleh startup balek. Alhamdulillah~ naseb baek…. Ak dpat tau punca problem tu bub ak uninstall codec. Hmm…sejak peristiwa tu ak x berani nk maen2 pomen nan codec ag. Tapi ak maen gak skali aritu.kene lagi ,x leh start laptop…haha…


By the way ni la game yg da ade kat laptop ak buat mase skang ni. hepi ah aku.

Sehubungan dengan peristiwa dapat laptop baru,ak nan kawan ku, Aliudin Gotuwo, sepakat nan zikri,beli p1 wimax.
waaaa ak bole ckap p1 wimax ni laju jgak berbanding nan celcom nan maxis broadband yg ak pkai kat umah.Namun Apih yg sepatotnye nk share kongsi p1 nan kitorg x jadi share,die ckap p1 lembab, ad buffering youtube. Huuu ak x leh nk ckap ape la. Decision die. Mungkin die x penah experience broadband len kot. Celcom,maxis broadband yg cucuk kat laptop,bayar bulan2 okeh,boleh...tapi byar sorg2.plus lau ad masalah ko sorg je la yg handle. Mmg la utube buffer,tngok la bape org pkai,4 org,ko,ak,zikri,ali.mane x buffer.plus, mane la ade broadband provider kt Msia ni yg btol2 laju, xde lagging. Broadband standard arr lagging tngah2, or ujung2 bulan. Haha

Huhu itu citer2 gumbira. Citer sedih plak..psal performance ak kat utm ni. Ak da mula meragui ap yg aku ngah buat kt utm ni. Ak bukannya minat engineering ni. Ak minat seni computer. Bkan seni lukis tngan cat air tu. Ak x minat sngat… Ak study static, ie, math kjuteraan….mmg x masok kepala sgt. Ak pon da x minat blaja baru2 ni. Ape nk jadi nan aku… Haha da lame x meluahkan perasaan via blog..walaupon x rmai yg nak bace. Biasenye yg bace blog aku ni salim je.kukuku

Tapi biar la ak semaikan perasaan kat blog. Satu hari nanti ak bukak blog ni balik ak akan terkenang semula memori2 ak yg menyebabkan ak nk tulis blog post ni.

Okey that’s all assalamualaikum~

Monday, 24 October 2011

SIBUKNYE~ MALASNYE~

Xde laptop,so x leh on9,so bub tu la da lame x post entry baru...